Witajcie kochane i kochani ;)
Dziś chciałam się podzielić z wami moim super przepisem, który niedawno odkryłam i który już od kilku dni stosuję by szybciej schudnąć. Nie wiem czy wierzycie w spalacze tłuszczu, czy stosujecie jakiekolwiek (bo jest ich wiele), ale jeśli tego nie robicie, to radzę zacząć!
Dlaczego warto się zainteresować spalaczami tłuszczu?
Bo skoro można sobie pomóc, skoro są sposoby żeby przyspieszyć utratę wagi i są to zazwyczaj naturalne sposoby, to trzeba korzystać! Ja do tej pory znałam kilka spalaczy tłuszczu. Po pierwsze cynamon - cynamon jest genialną przyprawą, która nie tylko redukuje tkankę tłuszczową, ale także doskonale smakuje, poprawia aromat potraw i napojów. Ja dodaję go gdzie tylko mogę. Do kawy obowiązkowo, ale też do mięsa! Spróbujcie zrobić kotlety mielone i dodać do nich odrobinę cynamonu (np. pół łyżeczki na 1 kg mięsa) - mmmmm, niebo w gębie!
Cynamon też oprócz działania spalającego tłuszcz, działa na skórę oczyszczająco, rozgrzewająco. Zapewne dlatego znajduje się w większości kosmetyków wyszczuplających. Z cynamonu robi się też na przykład domowe maseczki złuszczające, które pomagają w pozbyciu się blizn, więcej przeczytacie TUTAJ.
Drugim znanym mi spalaczem tłuszczu jest l-karnityna, ale to się sprawdza jedynie wtedy gdy ćwiczymy, no chyba, że mamy taką do łykania, ale to już oddzielny temat.
A teraz mój przepis! :)
Znalazłam ten przepis na tej stronie: http://www.beesdiy.com/. Przyznam, że jeszcze nie stosuję tego spalacza tłuszczu 3 tygodnie, jak radzą, ale już czuję poprawę chociażby w wyglądzie skóry na twarzy. O brzuchu to nawet nie mówię, bo odkąd stosuję koncentrat wyszczuplający to skórę na brzuchu mam coraz ładniejszą, ale do rzeczy!
Jak zrobić spalacz tłuszczu?
125 g korzenia chrzanu
3 cytryny (przed ich użyciem, należy umieścić je w pojemniku wypełnionym wodą i 1 łyżką octu na 10 minut by zmyć pestycydy)
3 łyżki miodu
1 cm korzenia imbiru
2 łyżeczki cynamonu
Chrzan i imbir ścieramy na drobnych oczkach albo wręcz wrzucamy do blendera. Cytrynę kroimy w plasterki, wyjmujemy pestki i razem ze skórką także wrzucamy do blendera. Na koniec dodajemy miód i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy i VOILA! GOTOWE!
Teraz pozostaje tylko pić, delektować się smakiem i chudnąć! :)
Dlaczego nazwałam ten koktajl najlepszym spalaczem tłuszczu? Spróbujcie go a się przekonacie! :)
Fantastyczny przepis! Zasmakował wszystkim moim koleżankom :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam, przez 4 tygodnie i nic....
OdpowiedzUsuńPewnie coś robisz nie tak. Stosujesz ten przepis równocześnie z dietą? Czy po prostu sobie pijesz a wieczorami się objadasz..? ;)
OdpowiedzUsuńJestem na diecie, ćwiczę i nawet to cudo nie pomogło brzuch nawet nie drgnął, niestety....
OdpowiedzUsuńNie objadam się, pilnuje diety, brzuch nawet drgnął.....
OdpowiedzUsuńHmmm, a próbowałaś kiedykolwiek jakiegoś innego spalacza tłuszczu? Może ten jest nieodpowiedni dla Ciebie po prostu ;)
OdpowiedzUsuńJa Ci mogę polecić l-karnitynę jeśli ćwiczysz. Zobacz sobie tutaj:
http://naturica.pl/spalacz-tluszczu
... jak laska przez 42 dni ćwiczyła i jak chudła z nią :)
Nie oszukujmy się bez ujemnego bilansu kalorycznego nigdy nie zgubimy zbędnych kilogramów.
OdpowiedzUsuńHej!
OdpowiedzUsuńTaki szejk to sposób znany wśród rosyjskich baletnic na przykład :D
Alicja
OdpowiedzUsuńczy moge zamiast chrzanu podwoic ilosc imbiru .. dziekuje .. Alicja
OdpowiedzUsuńNo raczej nie, chrzan ma zupełnie inne właściwości niż imbir. Spróbuj może jednak gdzieś kupić.
UsuńNaturalne produkty, które mogą pomóc w spalaniu tłuszczu? Jesteśmy jak najbardziej na tak. :) Na dodatek są zdrowe i wiemy, co jemy, bez faszerowania się chemią. :)
OdpowiedzUsuń